دریاچه های ایران

1399-11-24
دریاچه های ایران

دریاچه های ایران

اگر گودال ها و چاله های بسته ای را که از آب پر شده اند و با آب های آزاد ارتباط ندارند دریاچه بنامیم، دریاچه های بسیاری در مناطق کوهستان و کوهپایه ای و چاله های مرکزی ایران وجود دارد که با نوسان دما و بارش میزان آب موجود در آن­ها نیز تغییر میکند.

گردشگری دریاچه ای به موقعیت مکانی ، عمق، ترکیبات آب، درجه حرارت آب ، میزان مقدار، موجودات زنده و زندگی جانوری ، چشم اندازهای طبیعی اطراف ، کیفیت آب آن وابسته است.

 

فعالیت های مرتبط با گردشگری دریاچه ای شامل تفریحات آبی مانند آب تنی ، قایق سواری ، ماهی گیری ، کمپینگ اطراف دریاچه ، تماشای پرواز پرندگان مهاجر ، چشم انداز طبیعی پیرامون دریاچه است و در موردی مانند دریاچه ارومیه به علت ترکیب آب و لجن های اطراف دریاچه از آن به منظور سلامتی نیز استفاده میشود.

 

دریاچه خزر

دزیاچه های ایران

این دریاچه بزرگترین محیط دریاچه ای دنیا را دارد. سواحل زیبا و شرایط آب و هوایی مساعد دریاچه­ی خزر از دوران صفویه برای گذران اوقات فراغت توجه گردشگران را جلب کرد و در دوره ی پهلوی اول با تاسیساتی که در منطقه رامسر فراهم آمد این منطقه برای گردشگری تابستانی توسعه یافت و در حال حاضر سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر است.

مهمترین نوع کاربری گردشگری دریاچه ی خزر در حال حاضر فعالیت های تفریحی از قبیل شنا و حمام آفتاب و قدم زدن در ساحل و اقامت در خانه های دوم است و به همین علت منطقه ی ساحلی دریای خزر متراکم ترین امکانات و خدمات گردشگری و فعالیت های تفریحی ایران را داراست.

 

دریاچه ارومیه

 دزیاچه های ایران

دریاچه ارومیه بزرگترین و شورترین دریاچه دائمی ایران است که به ((چی چست)) و ((کبودان)) نیز نامیده شده است.

ویژگی های زمین شناسی دریاچه ارومیه را میتوان چنین خلاصه کرد:

1 . دریاچه ارومیه در جهان نادر است؛ زیرا آب آن فوق اشباع از نمک است و از نظر اندازه و عمق و ترکیب شیمیایی آب و نوع رسوب و اکولوژی و گردش آب ویژگی های منحصر به فردی دارد.

2 . این دریاچه در گودالی قرار دارد که از نظر رمین شناسی در بین دو گسل فعال (گسل تبریز در شمال و گسل زرینه رود در جنوب ) واقع است و احتمالا بر اثر حرکت همین گسل ها پدید آمده است(دریاچه تکتونیکی). سطح آب آن نسبت به دریاهای آزاد 1300 متر بالاتر قرار دارد و به این ترتیب بین کوه های اطراف احاطه شده است.

  3 . دریاچه ارومیه تقریبا جوان است.این دریاچه بعد از آخرین فعالیت یخچالی و بر اثر فعالیت های تکتونیکی به صورت فعلی در آمده است.

4 . رسوبات شیمیایی این دریاچه به ترتیب فراوانی عبارتند از نمک طعام ، گچ ، آراگونیت ، بندرت کلسیت و...

 

دریاچه ی ارومیه حدود 56 جزیره کوچک و بزرگ دارد که مشهورترین آنها جزیره های کبودان یا قویون داغی ، اشک داغی ، اسپیر، آرزو، دوقوزلار است که محل زیست انواع پرندگان مهاجر ، مانند فلامینگوها و آنقوت و انواع مرغابی هاست. جزیره ی کبودان از مهمترین محدوده های حفاظت شده محیط زیست ایران است . در حال حاضر این دریاچه ((پارک ملی دریاچه ارومیه)) نامیده میشود.

 

مهمترین جذابیت های دریاچه ارومیه برای گردشگران

دزیاچه های ایران

_ آب دریا برای شنا و ابتنی مناسب است؛ زیرا بر اثر غلظت بالای نمک شناگران در آن شناور باقی میمانند و غرق نمیشوند.

_ لجن های اطراف دریا چه خاصیت درمانی دارند و معمولا گردشگران برای درمان و سلامتی از دریاچه استفاده میکنند.

_تماشای پرواز پرندگان گه معمولا با آغاز فصل گرم به این دریاچه مهاجرت میکنند. این پرندگان برای گذراندن زمستان به تالاب میانکله در منطقه ساحلی دریاچه خزر کوچ میکنند.

_دیدار از حیاط وحش جزایر دریاچه به خصوص جزیره کبودان که محل زندگی انواع قوچ و میش ارمنی و گوزن زرد ایرانی است.

 

دریاچه گهر (گل گهر)

دزیاچه های ایران

در دامنه جنوبی اشترانکوه، دو دریاچه آب شیرین به نام گهر بالا و گهر پایین قرار دارند. علت پدید آمدن دریاچه گهر بالا را باید زمین لغزه هایی دانست که مسیر رودخانه قدیمی را مسدود کرده و آب در پشت آن جمع شده است.

جذابیت گردشگری دریاچه ، به علت قرار گرفتن در ارتفاع 2500 متری و کوهستانی بودن، پوشش گیاهی اطراف دریاچه و وجود ماهی قزل آلا و همچنین حیات وحش منطقه است که آن را به یکی از مقصد های گردشگری طبیعت گردی تبدیل کرده است.

 

ایران دریاچه های بی نظیر دیگری هم دارد که در ادامه به آن میپردازیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید

* نام و نام خانوادگی
* ايميل: (ايميل شما منتشر نمي شود)
* متن نظر:
* عبارت امنيتي را وارد نماييد